آیین نام های ساختمان چوبی
آیین نامه های ساختمان چوبی
ون چوب
معرفی آیین نامه های طراحی قاب چوبی
خانه های چوبی جز سازه های سبک چوبی هستند که برای طراحی آن ها از آیین نامه های مرتبط با خودشان باید استفاده کرد ما در ایران هنوز آیین نامه تدوین شده ای برای طراحی و اجرای خانه های چوبی نداریم اما میتوانیم از برخی آیین نامه های معتبر دنیا استفاده کنیم که در زیر برخی از آنها را معرفی میکنیم:
در آمریکا مطالعات درباره ی قاب چوبی پس از زلزله نوتریج گسترش یافت و مهندسین در پی تدوین آیین نامه سازه های چوبی و پل های چوبی بودند و در سال ۲۰۰۹ آیین نامه IBC را تدوین کردند.
این آیین نامه مورد تایید مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن نیز است .بر اساس این آیین نامه طراحی لرزه ای مطابق با فصل ۱۶ آیین نامه ASCE 7-05 می باشد.
آییننامه NDS 2005و استاندارد ۲۰۰۵ SDPWSبرای طراحی لرزه ای سازه های چوبی به کاربرده میشود که یکی از آیین نامه های معتبر میباشد.
در آلمان ساختمان سازی چوبی به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده است.
–
استاندارد DIN 1052که برای موسسه ملی استاندارد کشور آلمان است به بررسی ملاحظات فنی و اجرایی سازه های چوبی می پردازد. در این آیین نامه ویژگی های مکانیکی چوب را در قالب منحنی هایی به نمایش گذاشته است .این نمودارها به مهندسان در طراحی خانه چوبی کمک میکنند.
–
درصورتی که ملاحظات فنی بیان شده(مطابق با مشخصات اقلیمی منطقه موردنظر) در هریک از آیین نامه ها رعایت شود مقاومت لازم را در برابر باد و باران و زلزله و طوفان و اثرات زیست محیطی مانند قارچ ها حشرات و میکرو ارگانیزم ها خواهد داشت.
– در سیستم قاب سبک چوبی سهولت زیادی در اجرای دهانه های با ارتفاع متنوع وجود دارد بنابر این با طرح های معماری خاص سازگار است. در این سیستم از قطعات چوبی پیش ساخته استفاده میشود برای طراحی قطعات چوبی از نرم افزارهای طراحی که بر پایه Cad است ، استفاده می شود که با خط تولید در ارتباط است . تمام اطلاعات مستقیما به کارخانه ارسال می شود تا دستگاه بتواند با کمترین خطا قطعات چوبی را برش بزند .